Arbetsrättsliga villkor – vad gäller?

Från och med den 1 juni i år gäller nya regler om arbetsrättsliga villkor i offentliga upphandlingar. Enligt dessa blir det ibland obligatoriskt att ha med sådana villkor i en upphandling. Syftet med reglerna är att förhindra osund konkurrens och att offentliga medel går till oseriösa leverantörer som erbjuder sina anställda oskäliga villkor. Men vad betyder reglerna för upphandlande myndigheter och hur ska villkoren fastställas?

Under seminariet berättar vi om de nya reglerna och vad den upphandlande myndigheten egentligen är skyldig att göra. Vi ger också praktiska råd till dig som ska arbeta med att ta fram arbetsrättsliga villkor till upphandlingar.

Under seminariet får du veta mer om:

- I vilka situationer som upphandlande myndigheter är skyldiga att ange arbetsrättsliga villkor.

- Till vilka nivåer som villkoren måste anges.

- Hur en leverantör uppfyller villkoren.

- Vad som gäller för underleverantörer.

Talare

Joel Lack är bolagsjurist med mångårig erfarenhet av regelverket för offentlig upphandling och av att genomföra komplexa upphandlingar. Joel har tidigare arbetat som upphandlingskonsult samt som jurist på domstol och på Konkurrensverket.

Victor Pålsson Lundell är upphandlingskonsult och jurist med flera års erfarenhet av upphandlingar av varor, tjänster och entreprenader. Victor håller utbildningar inom området miljö-, sociala och arbetsrättsliga hänsyn.

När: 18 oktober

Tid:  08.30-09.30, vi börjar med frukost kl. 08.00

Var: Saturnus konferens, Hornsgatan 15, Stockholm

Anmälan är stängd - seminariet är fullbokat

Kommentarer (1)

Susanne Bergh

1. Skrivet den 17 oktober 2017 kl. 11.26

Hej,
ser att jag är sent ute, men det burkar alltid vara några som inte får förhinder, så hoppas det är i sin ordning att jag deltar.
Med vänlig hälsning
Susanne

Skriv en kommentar