Att tänka på vid en upphandling

Det är mycket att tänka på vid upphandling och direktupphandling. När du bestämt vad du ska upphandla måste du bestämma vilket upphandlingsförfarande som är lämpligt för varan eller tjänsten. En normal upphandling tar cirka sex månader så var ute i god tid om du behöver hjälp med din upphandling.

Tänk igenom vad ni behöver upphandla

När du ska göra en upphandling är det viktigt att utgå från ert behov. Vad behöver ni upphandla? När behöver ni varan, tjänsten eller entreprenaden?

Det är viktigt att lägga tid och eftertanke på behovsanalysen för att undvika fallgropar och för att säkerställa att ni redan från början tänker på rätt saker. det är även viktigt för att verkligen få med det som är viktigt för er i upphandlingen.

Du behöver även tänka igenom om ni kan genomföra upphandlingen själva eller behöver experter som hjälper er ställa krav. I vissa fall är det bra att ta in en specialist för att du ska få den varan, tjänsten eller entreprenaden som ni behöver.

En upphandling tar tid

Tänk på att vara ute i god tid då en normalkomplex upphandling tar cirka sex månader att genomföra, men varje upphandling är unik och det kan ta både kortare och längre tid.

Du får gärna kontakta oss om du behöver hjälp med en upphandling eller vill ha råd och stöd i olika frågeställningar.

Kommentarer (2)

[nina.bokman]

1. Skrivet den 6 februari 2017 kl. 11.20

Vi hjälper offentlig sektor inom upphandling enligt LOU och LUF. Vad som kanske är intressant för dig är vårt frukostseminarium "Lämna anbud i offentlig upphandling" och utbildningen "Att lämna anbud i offentliga upphandlingar". Har du ytterligare frågor är du välkommen att kontakta Katariina Virkkkunen.

Joweria Haidous

2. Skrivet den 5 februari 2017 kl. 01.35

Nystartat eget och är i akut behov av all råd vi kan få.

Skriv en kommentar