HR- och chefsguiden Arbetsrätten

HR- och chefsguiden Arbetsrätten är en lag- och avtalsdatabas samt en chefsguide som enkelt kan kopplas till organisationens intranät eller liknande. Den ger dig stöd inom området arbetsrätt i form av lagar, avtal, AD-domar, förordningar, författningar, vägledning och nyhetsinformation från institutioner och myndigheter. Juni 2016 bytte tjänsten namn och hette tidigare Infobank.

  • En tjänst som ger dig stöd och vägledning

Vill du veta mer om tjänsten?

Fyll i dina uppgifter här så kontaktar vi dig

Anmäl ditt intresse nedan så återkommer vi till dig så snart vi behandlat ditt ärende.

HR- och chefsguiden Arbetsrätten är en abonnemangsbaserad webbtjänst som vänder sig till HR och chefer. Det innebär att organisationens chefer når viktig och användbar information och styrdokument oavsett var de befinner sig. Allt som krävs är en uppkoppling och en platta/dator/smartphone.

Chefsguiden är ett verktyg i det dagliga arbetet och kan användas vid introduktion av nya chefer och HR-personal. Chefsguiden ger en översiktlig och väl genomgången presentation av den arbetsrätt som berör och reglerar de mesta av en medarbetares anställning inom kommuner och landsting. Organisationen slipper själva skapa och underhålla introduktions- & utbildningspaket för nyrekryterade chefer och medarbetare inom HR.

Användarvänlig

Du söker och navigerar enkelt, innehållet är paketerat för att du lätt ska hitta det du söker eller har relevans till ditt ärende. Chefsguiden förtydligar svårtolkade lag- och avtalstexter och vägleder dig i handläggningsärenden som rör personalfrågor.

Alltid aktuell information

Med HR- och chefsguiden Arbetsrätten har du alltid tillgång till aktuell information. Vi uppdaterar innehållet löpande och kvalitetssäkrar det i samarbete med arbetsgivarpolitiska avdelningen hos Sveriges Kommuner och Landsting (SKL).

Du får tillgång till HR- och chefsguiden nyhetsbrev

Ett omvärldsbevakande nyhetsbrev ingår i tjänsten. Via e-post får du information om när det sker förändringar i lagar, kollektivavtal och inom arbetsrätt.

Strukturera och hantera er lokala information

HR- och chefsguiden Arbetsrätten ger organisationen möjlighet att hantera och strukturera sin lokala information med tillhörande dokument. Lokala avvikelser kan enkelt knytas till relevant text i Chefsguiden vilket ger användaren en tydlig överblick över vad som gäller i den egna kommunen/landstinget.

Nyhetsbrev inom arbetsrätt

Du som inte har tillgång till nyhetsbrevet genom tjänsten HR- och chefsguiden, men ändå vill ha det, kan teckna en prenumeration seperat. 

Teckna prenumeration på nyhetsbrevet

Vid frågor om våra HR-tjänster, kontakta

Kundservice SKL Kommentus

För frågor om butik, produkter, leverans, fakturor med mera
Tel:
08 709 59 90
:

Tipsa en vän

Sagt om HR- och Chefsguiden

"Chefsguiden gör att vi kan knyta samman våra lokala riktlinjer och avtal med de som finns centralt. Detta ger en tydlighet av vad som gäller hos just oss, det är tidsbesparande att slippa leta information på flera ställen."

Johanna Holmberg Personalchef, Landstinget Blekinge

"Vi sparar tid varje dag nu när vi vet att vi alltid har aktuella lagar, avtal och cirkulär lätt tillgängliga. För oss är det också en spännande möjlighet att successivt kunna föra in våra interna riktlinjer i Chefsguiden."

Marina Anderzon HR-konsult, Landstinget Östergötland

"Tidigare arbetade vi enbart med pärmar och hade ett 150-tal som nu har reducerats till 20 stycken som vi håller uppdaterade. Det här har inneburit bättre möjligheter att få tillgång till uppdaterad information och det till sänkta kostnader."

Håkan Renström, personalchef, division kultur och utbildning, Norrbottens läns landsting.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar